0181-661406
Open van 08:00 tot 16:00 vandaag!

Delicatessen afdeling

Hollandse kaas

Onze Hollandse kaas van de firma Treur wordt gemaakt van de beste verse weidemelk. De koeien grazen op de uitgestrekte polders van Nederland. De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang).

Onze Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk. Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van onze Weydeland kaas!

Buitenlandse Kaas

In ons assortiment hebben we diverse soorten buitenlandse kaas. Op deze manier kunnen we jou een totaalassortiment aanbieden in combinatie met onze Hollandse kaas.

We hebben ons buitenlands kaasassortiment opgedeeld in verschillende categorieën, namelijk blauwaderkaas, gewassen rode korstkaas, harde kaas, verse kaas en witte korstkaas van zowel de firma Treur als v d Sterre.

De blauwaderkazen zijn te herkennen aan de mooie blauwe aders die door het zuivel lopen. Deze kazen zijn meestal pikant van smaak.

Gewassen rode korstkaas. Deze kazen hebben een bijzondere smaak en aromatisch karakter. Dit komt doordat de gewassen rode korstkazen vaak gewassen zijn met licht gezouten water, bier of wijn.

De harde kazen in ons assortiment hebben allemaal een harde korst en een stevig zuivel. Dit zijn kazen die afkomstig zijn uit veel verschillende landen.

Onze verse kazen zijn te herkennen aan de zachte, vaak smeerbare structuur van het zuivel. Deze kazen hoeven niet te rijpen en moeten gekoeld bewaard worden. Vaak zijn deze kazen lekker fris en romig van smaak.

 

Kazen met een eetbare witte korst vallen onder de witte korstkazen. Aan de kleur van de korst kun je meestal zien hoe de smaak is van de kaas. Als de korst heel erg wit is, dan is de smaak vaak wat toegankelijker. Als de korst al iets bruiner is, dan heeft de kaas een wat meer uitgesproken smaak en geur.

Delicatesse

In ons assortiment hebben we diverse soorten gedroogde vleeswaren, olijven, noten en oliën.

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke rauwe ham, wij hebben bijvoorbeeld voor u een traditioneel gedroogde Parmaham maar ook diverse andere gedroogde hammen. Tevens hebben we een divers assortiment olijven en door ons selectief gezochte droge worsten. Ook voor heerlijke vers gebrande noten en creakers  kunt u bij ons terecht.

Kaasplanken

ook verzorgen wij heerlijke kaasplanken voor u die geheel naar eigenwens gemaakt kunnen worden

Titel