0181-661406
Open van 08:00 tot 16:00 vandaag!

Slagerij

slagerij mast

Eerlijk & Smaakvol

Iedere dag doen we ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden, of het nu gaat om een puur stukje vlees  de fijnste vleeswaren de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden.

Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eind resultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagers vak zie  je en proef je zonder meer in onze producten. Daarbij maken we veel soorten vleeswaren zelf ,  het resultaat een bijzonder smaakvol assortiment

Wij maken gebruik van geselecteerd vlees

Aerlande Rundvlees

Dit is een uniek rund de Aerlander, welke duurzaam  opgroeien op mooie groene weides midden in het groene hart van Nederlanden. Deze roodbonte vrouwelijke runderen worden pas op 4,5 jarige leeftijd geslacht, nadat ze een aantal keren gekalfd hebben. De kalveren blijven een jaar bij hun moeder.

Deze diervriendelijke manier van vee houden geeft het vlees een ouderwetse volle smaak en bovendien fijn van draad en supermals dit excellente vlees wordt verkocht aan de beste slagers en restaurants in Nederland. Dit is een kleinschalige manier van vee houden en daarom heel duurzaam. Het goede leven en het voeding rijke gras zijn de belangrijkste pijlers van de volle rundvlees smaak.

Zeeuws varkensvlees

Het enige echte Zeeuwse scharrelvarken is alleen voor de liefhebber; een smaakvol streekproduct. Niet alleen de smaak van de Zeeuwen is bijzonder, maar ook het achtergrondverhaal is exceptioneel.

Het Zeeuwse scharrelvarken wordt gehouden op stro, leuk om mee te spelen, lekker om op te kauwen. Er is een ruime buitenuitloop en volop daglicht. Staartjes blijven zitten. De scharrelaars hoeven zich niet aan te passen aan de stal, maar juist de stal is aangepast aan de varkens. Moeders gaan apart in de modderpoel, zodat ze even lekker tot rust kunnen komen. Als extra maatregel is de stal uitgerust met een milieuvriendelijk- biologisch luchtwassysteem. De varkens hebben weer de ruimte en vreugde die ze vroeger hadden.

gildehoen kip

De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koopt u een puur Hollands product, gezond en zeer smaakvol & zonder antibiotica opgegroeid!

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme d.m.v. natuurlijk licht. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt 2x per dag voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

dry aged vlees

Dry aged vlees is vlees wat tijd heeft gekregen om te rijpen en een heerlijke volle smaak heeft. Net wat intenser en erg mals. Wij, bij slagerij Mast, hebben onze eigen kast om vlees in te laten rijpen- dry ageing noemen we dat.

Door het rijpingsproces verdampt er vocht uit het vlees, daardoor ontstaat de intense en geconcentreerde smaak. Er ontstaat een soort korst rondom het vlees, die wij eraf snijden voor consumptie. Binnenin  is het vlees prachtig helderrood en boterzacht.

 

U kunt bij ons terecht voor diverse stukken dry aged vlees zoals T-bone, runderribeye en picanha. Uiteraard weet de slager hoe u deze mooie stukken vlees het beste kan bereiden, vraag gerust naar wat tips

Een keertje zelf niet koken

Wij bereiden dagelijks heerlijke maaltijden, met uitsluitend verse ingrediënten, zonder toegevoegde smaak-,geur- en kleurstoffen. Alles volgens eigen of oma`s recept en aangepast aan het seizoen. Een oer-Hollandse stamppot in de winter, andere gerechten uit binnen- en buitenland die u zelf kunt combineren met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree en aan te vullen met een frisse salade.

Laat u ook verrassen door onze heerlijke gezonde soepen!

Naast de dagverse maaltijden maken we, ook  heerlijke rijk gevulde soepen. Met uitsluitend verse ingrediënten, natuurlijk getrokken van ons eigen soepvlees en aangepast aan het seizoen. We gaan weer richting het najaar, dus hebben we bijvoorbeeld een heerlijke, stevige erwtensoep.

Onze soepen zijn verkrijgbaar in hele of halve liters.