0181-661406
Open van 08:00 tot 16:00 vandaag!
Hoeve de Groenzoom

Eerlijk & Smaakvol

De runderen van Hoeve de Groenzoom grazen zoals hun naam al doet vermoeden in het natuurgebied de Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress. De runderen zijn uitsluitend van het Belgische witblauw ras. Deze runderen leveren het lekkerste vlees. We hebben het dan niet alleen over kogelbiefstuk en rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Vlees van Hoeve de Groenzoom voldoet  aan alle strenge eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Voor u betekent dit dat u verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees. Niet alleen de runderen zelf zijn speciaal, wekelijks gaat een vaste keurmeester de runderen hoogstpersoonlijk selecteren. Alleen de allerbeste vrouwelijke runderen komen in aanmerking voor Hoeve de Groenzoom.

Hoeve de Groenzoom is een begrip in Nederland. Puur, ambachtelijk en authentiek rundvlees van goede komaf. Vlees met  een goed verhaal van dieren uit de streek. Als de runderen op stal staan lopen ze los op stro in royale ruimten waar zowel de koeien als de stieren de ruimte krijgen om een rustig leven te leiden. Ze worden gemest met een uitgekiende voedingsmix, wat u uiteindelijk terug ziet en proeft in het stukje vlees op uw bord.

Hoeve de Groenzoom

Zeeuws varkensvlees

smaakvol streekproduct

Het enige echte Zeeuwse scharrelvarken is alleen voor de liefhebber; een smaakvol streekproduct. Niet alleen de smaak van de Zeeuwen is bijzonder, maar ook het achtergrondverhaal is exceptioneel.

Het Zeeuwse scharrelvarken wordt gehouden op stro, leuk om mee te spelen, lekker om op te kauwen. Er is een ruime buitenuitloop en volop daglicht. Staartjes blijven zitten. De scharrelaars hoeven zich niet aan te passen aan de stal, maar juist de stal is aangepast aan de varkens. Moeders gaan apart in de modderpoel, zodat ze even lekker tot rust kunnen komen. Als extra maatregel is de stal uitgerust met een milieuvriendelijk- biologisch luchtwassysteem. De varkens hebben weer de ruimte en vreugde die ze vroeger hadden.

Qua voeding zijn de varkens ook weer back to basic. Het grootste deel wordt verbouwd op het eigen akkerbouwbedrijf. De mest van de varkens wordt weer op het land gebruikt. Antibiotica wordt NOOIT gebruikt. Door de ruime opzet is de kans dat de varkens ziek worden veel kleiner. Ook het transport is zo aangenaam mogelijk; het slachthuis ligt op 30 minuutjes rijden, dus urenlange stress in een overvolle veewagen is niet aan de orde.
Met het Zeeuws Scharrelvarken haalt u een flink portie Zeeuwse rust en ruimte in huis, met de échte smaak van vroeger.

de zeeuwse scharrelvarkens

gildehoen kip

antibiotica vrij

De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koopt u een puur Hollands product, gezond en zeer smaakvol & zonder antibiotica opgegroeid!

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme d.m.v. natuurlijk licht. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt 2x per dag voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.

gildehoen kip